The logistics property area increased by nearly 120,000 square meters in the fourth quarter

The logistics property area increased by nearly 120,000 square meters in the fourth quarter

Az év utolsó három hónapjában 60,9 ezer négyzetméter új logisztikai propertyt adtak át a budapesti agglomerációban, míg vidéken csaknem 48,3 ezer négyzetmétert – közölte a Budapesti Real estate Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) az MTI-vel csütörtökön.

Tavaly összesen 333 210 négyzetméter új területtel bővült a Budapest környéki ipari propertypiaci állomány és az év végére elérte a 3,137 millió négyzetmétert, míg vidéken meghaladta az 1,444 millió négyzetmétert.
Az üresedési ráta a fővárosi agglomerációban tavaly év végén 3,8 százalékon állt, ami 100 bázisponttal alacsonyabb, mint az előző negyedévben, de 65 bázisponttal magasabb a bázis értéknél.
A negyedév végén összesen 120,1 ezer négyzetméternyi ipari-logisztikai terület állt üresen és öt épületben volt elérhető 5 ezer négyzetméternél nagyobb szabad terület – áll a közleményben.
A teljes bérlői kereslet a fővárosi agglomerációban több mint 222,7 ezer négyzetmétert tett ki a negyedik negyedévben, ami éves összevetésben 7 százalékos csökkenés. 2022 végére az éves bérlői kereslet a 2021-es rekordszintet 7 százalékkal meghaladva 679,7 ezer négyzetméterre emelkedett.
A teljes keresleten belül az előbérletek aránya volt a legnagyobb, 55 százalékkal, míg az új szerződések aránya 29 százalékot, a szerződéshosszabbításoké 15 százalékot tett ki.
A közlemény szerint a budapesti ipari propertypiac eddigi legnagyobb előbérleti szerződését regisztrálták a negyedik negyedévben (CTPark Sziget), több mint 118 ezer négyzetméterrel.
A Budapesti Real estate Tanácsadók Egyeztető Fórumának tagja: a CBRE, a Colliers, a Cushman & Wakefield, az Eston International, a
JLL és Robertson Hungary.

MTI

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Static