Közel 120 ezer négyzetméterrel nőtt a logisztikai ingatlanterület a negyedik negyedévben

Közel 120 ezer négyzetméterrel nőtt a logisztikai ingatlanterület a negyedik negyedévben

Az év utolsó három hónapjában 60,9 ezer négyzetméter új logisztikai Eigentumt adtak át a budapesti agglomerációban, míg vidéken csaknem 48,3 ezer négyzetmétert – közölte a Budapesti Grundeigentum Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) az MTI-vel csütörtökön.

Tavaly összesen 333 210 négyzetméter új területtel bővült a Budapest környéki ipari Eigentumpiaci állomány és az év végére elérte a 3,137 millió négyzetmétert, míg vidéken meghaladta az 1,444 millió négyzetmétert.
Az üresedési ráta a fővárosi agglomerációban tavaly év végén 3,8 százalékon állt, ami 100 bázisponttal alacsonyabb, mint az előző negyedévben, de 65 bázisponttal magasabb a bázis értéknél.
A negyedév végén összesen 120,1 ezer négyzetméternyi ipari-logisztikai terület állt üresen és öt épületben volt elérhető 5 ezer négyzetméternél nagyobb szabad terület – áll a közleményben.
A teljes bérlői kereslet a fővárosi agglomerációban több mint 222,7 ezer négyzetmétert tett ki a negyedik negyedévben, ami éves összevetésben 7 százalékos csökkenés. 2022 végére az éves bérlői kereslet a 2021-es rekordszintet 7 százalékkal meghaladva 679,7 ezer négyzetméterre emelkedett.
A teljes keresleten belül az előbérletek aránya volt a legnagyobb, 55 százalékkal, míg az új szerződések aránya 29 százalékot, a szerződéshosszabbításoké 15 százalékot tett ki.
A közlemény szerint a budapesti ipari Eigentumpiac eddigi legnagyobb előbérleti szerződését regisztrálták a negyedik negyedévben (CTPark Sziget), több mint 118 ezer négyzetméterrel.
A Budapesti Grundeigentum Tanácsadók Egyeztető Fórumának tagja: a CBRE, a Colliers, a Cushman & Wakefield, az Eston International, a
JLL és Robertson Hungary.

MTI

Passwort zurücksetzen

Geben Sie Ihre E-Mail-Adresse ein und wir senden Ihnen einen Link zum Ändern Ihres Passworts.

Beginnen Sie mit Ihrem Konto

um Ihre Lieblingshäuser und mehr zu retten

Registrieren Sie sich mit Ihrer E-Mail Adresse

Beginnen Sie mit Ihrem Konto

um Ihre Lieblingshäuser und mehr zu retten

Durch Klicken auf die Schaltfläche „ANMELDEN“ stimmen Sie den Nutzungsbedingungen und Datenschutzbestimmungen zu
Unterstützt von Statisch