Vegyszermentes ingatlanfertőtlenítés Siófok.

Vegyszermentes ingatlanfertőtlenítés Siófok.

Vegyszermentes ingatlanfertőtlenítés. Siófokon és környékén. Mire figyeljünk? Mikor alkalmazzuk?

Vállaljuk Siófok területén a partereink számára az ózonos ingatlan fertőtlenítést.

Mikor érdemes lakást fertőtleníteni ózonnal?

Az ingatlanban a dolgozó munkások után.
Ha az ingatlanban végzett szakmunkák utáni takarítást követően szeretne biztosra menni, az ózon segíthet kifertőtleníteni a takarításból véletlenül kimaradt zugokat is.

Új albérletbe kötözéskor illetve ha a lakónk kiköltözött az általunk bérbe adott ingatlanból.

Takarítás után is kellemetlen szag maradt a lakásban, esetleg dohányfüstöt érzünk, akkor érdemes az ózonos kezelést igénybe vennie, vegyszerek nélkül képes eltüntetni a szagokat, miközben felületi oxidálással fertőtleníti a falakat, bútorokat és mindent ami a lakásban van. Ki tudja ki aludt azon az ágyon két héttel ezelőtt? Ki tudja milyen állatot tartottak a lakásban? A falakba ivódott cigarettaszag ellen általában csak a tisztasági festés megoldás, de sok eseten az enyhe füstszagot az ózon is meg tudja szüntetni – ebben az esetben meg lehet spórolni a festés árát.

Ingatlan szagtalanítása eladás előtt- figyeljen a részletekre, mikor megérkezik az érdeklődő.
Sokszor problémát jelent az öreg, vagy használaton kívüli ingatlanokban az állott szag, melyet a nem megfelelő szellőztetés vagy akár a lefolyók kiszáradása is okozhat. A takarítása hiánya miatt elszaporodhatnak a pókok, bogarak, kórokozók, gombák baktériumok. Ebben az esetben mindenképpen érdemes ózonnal kezelni az ingatlant és azzal fertőtleníteni. A kórokozók igen kellemetlen szagokat tudnak egy lakásban, házban produkálni sok esetben a szellőztetés ilyenkor már nem segít. Az ingatlan bemutatásakor a kellemetlen szagok miatt, az érdeklődő akár vissza is léphet, de mindenképpen egy negatív benyomást szerez és ez nem múlik addig, míg ki nem megy az ingatlanból, ne hagyja, hogy sok százezer forintot alkudjanak egy apró kellemetlenség miatt.

Milyen hatással van az Ózon a baktériumokra és vírusokra.

Disinfection of properties with Ozone
Disinfection of properties with Ozone

A baktériumoknak és gombáknak ideális táptalajt biztosító klíma-párologtatófelület és a komplett szellőzőrendszer fertőtleníthető. Ily módon csökkenthetők az allergiás tünetek, kevesebbet kell köhögnünk, illetve tüsszentenünk. Komoly előny, hogy mivel vegyszer nélküli fertőtlenítésről van szó, a kezelést követően a felületeken semmilyen káros anyag nem marad. Az ózon a koronavírusra: az ózon szabadgyök hatása révén roncsolja a vírus lipidburkának kémiai kötéseit, ily módon tönkreteszi a lipidburkot – a vírus elveszíti fertőzőképességét, inaktiválódik.

Amire figyeljünk az ingatlan fertőtlenítése során!

Az Ózon nem tűnik káros anyagnak, hiszen csak O3, egy három oxigénatomból álló instabil molekula

De vegye figyelembe, hogy az emberek rendkívül érzékenyen reagálnak az ózonra. A fertőtlenítésre használt ózon töménysége 0,5-2,5 ppm (milliomodrész) között van. Az emberek 0,01 ppm ózonkoncentrációt szagról már érzékelnek. 0,01 ppm alatti ózonkoncentráció az Egészségügyi Minisztérium szerint semmilyen káros hatással nincs az emberi szervezetre maximum 10 órán át tartó érintkezés esetén.

!!!Nagy mennyiségnél figyeljünk rá, hogy az ózonnal nagyon óvatosan kell dolgozni, mert a tüdőhólyagocskák sejtjeinek membránja a vírusmembránhoz hasonlóan érzékeny, nagyon alacsony ózonkoncentrációtól is károsodik!!!

A fertőtlenítés után az ingatlant 3-4 óráig – vagy méretétől függően akár egy napig is érdemes szellőztetni, hogy a szervezetünkre semmilyen hatással ne legyen. tehát a fertőtlenítésre mindenképpen szánjon rá egy napot és hagyja szabadon az ingatlant a háziállatot sem szabad otthon hagyni.

Kapcsolat: Siópláza ingatlan és reklámiroda; 0630 635 85 99